tag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post4450932114305797415..comments2024-03-28T02:32:59.884-07:00Comments on Kuchenne algorytmy: Biszkopt z truskawkami - w opracowaniu na mikser stacjonarnyMątewkahttp://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-47905764846499453012014-06-30T05:11:51.036-07:002014-06-30T05:11:51.036-07:00Tym bardziej, że tylko jedną mam;)Tym bardziej, że tylko jedną mam;)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-43050983103766124402014-06-22T08:34:42.282-07:002014-06-22T08:34:42.282-07:00bardzo praktyczne rozwiązanie z wykorzystaniem tyl...bardzo praktyczne rozwiązanie z wykorzystaniem tylko jednej misy!Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-10779714329450475672014-06-22T08:33:56.340-07:002014-06-22T08:33:56.340-07:00bardzo praktyczne rozwiązanie z wykorzystaniem tyl...bardzo praktyczne rozwiązanie z wykorzystaniem tylko jednej misy!Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-29341611258781180112014-06-19T12:24:23.481-07:002014-06-19T12:24:23.481-07:00I kolejna osoba co nie uciera żółtek z cukrem:) Ty...I kolejna osoba co nie uciera żółtek z cukrem:) Tym bardziej jestem przekonana, żeby wypróbować:) Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-53155027811803642602014-06-19T12:18:40.423-07:002014-06-19T12:18:40.423-07:00Widzę, że większość z Was robi w ten sposób. Jak t...Widzę, że większość z Was robi w ten sposób. Jak to się stało, że kiedy kilka la temu poszukiwałam "przepisu idealnego" bez proszku do pieczenia, na taki prosty nie trafiłam?:) Tak jak pisałam - na pewno wypróbuję:) a może jeszcze prostszą metodę: bez oddzielania białek? Dzisiaj tak robiłam omlety i jaja świetnie się ubiły w całości.Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-34979128928350154352014-06-19T10:39:58.070-07:002014-06-19T10:39:58.070-07:00Ja mam jeszcze prostszy przepis, bez przekładania ...Ja mam jeszcze prostszy przepis, bez przekładania białek z miski do miski: Ubić białka, powoli dodać cukier. Po jednym żółtka, na końcu mąkę. I gotowe. Potrzeba miski od miksera i małej miseczki na żółtka, to wszystko :)<br />A biszkopt z truskawkami zawsze jest pyszny, niezależnie od metody :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-82672013242589647682014-06-19T07:21:55.986-07:002014-06-19T07:21:55.986-07:00Rozbawiło mnie porównanie pieczenia letnich ciast ...Rozbawiło mnie porównanie pieczenia letnich ciast z ubieraniem misiów :)) fajne i trafne :))<br />Ja robię biszkopt nauczona przez moją Rodzicielkę tak jak napisała Back Taste: ubita piana, potem cukier i żółtka oraz cała reszta.......muszę jednak spróbować Twojej sprawdzonej receptury :) <br />Tak,, ubrane,, ciacho bardzo pysznie się zapowiada :))Olkahttps://www.blogger.com/profile/02298127330904348286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-57626988753071260652014-06-18T23:18:08.030-07:002014-06-18T23:18:08.030-07:00Pewnie Ty w miesiącu pieczesz tyle biszkoptów co j...Pewnie Ty w miesiącu pieczesz tyle biszkoptów co ja w ciągu roku:) ale nawet jajek nie oddzielasz, że nie potrzebujesz drugiej miski??? i mąk nie mieszasz? muszę poszukać tego ekspresowego przepisu:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-43030616462208252622014-06-18T23:14:21.434-07:002014-06-18T23:14:21.434-07:00Na szczęście nie martwię się specjalnie o gluten a...Na szczęście nie martwię się specjalnie o gluten ale to bardzo cieszy, że osoby na takich dietach mają już tyle dostępnych zamienników. Nawet sobie nie wyobrażam jak trudne musiało to być jeszcze kilkanaście lat temu.Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-16710577496248578122014-06-18T23:11:22.024-07:002014-06-18T23:11:22.024-07:00To tak jak ja:)To tak jak ja:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-61943107393475498052014-06-18T23:10:27.220-07:002014-06-18T23:10:27.220-07:00Dzięki:) Rzeczywiście wychodzi ładnie ale po dzisi...Dzięki:) Rzeczywiście wychodzi ładnie ale po dzisiejszym wpisie wypróbuję jeszcze inne pomysły:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-11105426055144080212014-06-18T12:30:52.294-07:002014-06-18T12:30:52.294-07:00Ja, przygotowuje biszkopt w jednej misce a pozosta...Ja, przygotowuje biszkopt w jednej misce a pozostałe składniki nakładam z torebek :D A ciacho wygląda bardzo apetycznie! ola in the kitchenhttps://www.blogger.com/profile/14894795589907044771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-84563202915659633512014-06-18T09:26:54.050-07:002014-06-18T09:26:54.050-07:00Przepraszam za nazwę produktu, nikt mi nie płaci, ...Przepraszam za nazwę produktu, nikt mi nie płaci, naprawdę, ale znajduję tu i ówdzie sygnały o problemach z bezglutenowym biszkoptem, że niemożliwy itp., w specjalistycznych sklepach też mi tak kiedyś wmawiali, tymczasem moja siostra zaczęła piec biszkopt jak gdyby nigdy nic i się okazało, że można. Tylko drogo.myslownicelife.blogspot.comhttp://myslownicelife.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-46672222784573024472014-06-18T09:23:36.646-07:002014-06-18T09:23:36.646-07:00I to jest to. Klasyka gatunku. A jak się weźmie ja...I to jest to. Klasyka gatunku. A jak się weźmie jajeczka przepiórcze i mąkę chlebową Schaar (bezglutenowa), to będzie bez glutenu, bez kurzych jajek i bez żadnej różnicy w porównaniu ze zwykłą wersją.myslownicelife.blogspot.comhttp://myslownicelife.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-15813476315038761122014-06-18T08:25:11.787-07:002014-06-18T08:25:11.787-07:00Biszkopt z truskawkami to doskonałe połączenie:) U...Biszkopt z truskawkami to doskonałe połączenie:) Uwielbiam!Ciążowe Zachciankihttps://www.blogger.com/profile/09724170992155027945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-78524650797108106962014-06-18T06:46:56.543-07:002014-06-18T06:46:56.543-07:00to się nazywa pragmatyzm!:) biszkopt wygląda bardz...to się nazywa pragmatyzm!:) biszkopt wygląda bardzo fajnie!Olahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-88838427079128513672014-06-18T04:00:02.536-07:002014-06-18T04:00:02.536-07:00Też w jednej misce i też potrzeba 2 misek oprócz d...Też w jednej misce i też potrzeba 2 misek oprócz dzieży:) ale tej metody nie znałam i muszę wypróbować bo wydawało mi się, że to utarcie żółtek może być kluczowe dla pulchności biszkoptu.<br />Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-19623977666288716022014-06-18T03:53:10.514-07:002014-06-18T03:53:10.514-07:00Od kilku lat korzystam z tego przepisu bo dobrze u...Od kilku lat korzystam z tego przepisu bo dobrze ubite jaja pozwalają wykluczyć proszek do pieczenia i dobry mikser odwala za mnie całą kluczową robotę:) No może poza delikatnym wmieszaniem mąki ale nawet jak za mało ostrożnie to zrobimy to tragedii nie będzie.Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-85999574413463355742014-06-18T03:51:41.595-07:002014-06-18T03:51:41.595-07:00Ja robię troszkę inaczej, a też ubijam w jednej mi...Ja robię troszkę inaczej, a też ubijam w jednej misce. Ubijam same białka, potem dosypuję cukier, gdy się ubiją na błyszczącą masę, dodaję żółtka i nadal ubijam moment. Potem dosypuję, mąkę, proszek jeśli używam, czy esencję waniliową i mieszam już drewnianą łyżką. Back Tastehttps://www.blogger.com/profile/01464850081758516842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277442259917349263.post-11994554489714726392014-06-18T03:29:26.245-07:002014-06-18T03:29:26.245-07:00Bardzo urodziwy biszkopt. Kiedyś miałam opory prze...Bardzo urodziwy biszkopt. Kiedyś miałam opory przed pieczeniem biszkoptów, nie zawsze mi wychodziły. Teraz muszę ponowić próby z Twoim przepisem :)DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.com